Aparate dentare

APARATE DENTARE FIXE

Cu ajutorul aparatelor dentare fixe se obține alinierea perfectă a dinților.
Adulţii și adolescenţii pot beneficia de terapia ortodontică cu aparate fixe, acest do­meniu lansând forme de tratament care dau rezultate uimitoare la aproape orice vârstă. Planul de tratament este unic, individualizat şi perso­nalizat pentru fiecare în parte.

De aceea fiecare pacient este special, medicul dentist ortodont fiind interesat atât de es­tetica şi funcţionalitatea zâm­betului cât şi de înca­drarea acestuia într-un ansa­mblu armonios al feţei.

APARATE DENTARE MOBILE

Respiraţia orală (pe gură), suge­rea degetului, dificultăţi în masticaţie, contactul anormal sau lipsa con­tactului între dinţi, pierderea precoce sau întârziată a dinţilor de lapte reprezintă câteva din semnele care trebuie să îi îndrume pe părinţi către medicul ortodont, indiferent de vârsta micuţilor.

Confecționate dintr-un material special, aparatele dentare mobile stimulează creșterea oaselor maxilare, creând astfel spațiul necesar alinierii dentare.

Indicația de utilizare a acestora este dentiția temporară sau mixtă, deci chiar si de la vârste fragede aceste aparate se dovedesc a fi utile pentru micuții pacienți.

CONTENȚIA

Menține dinții în poziția corectă fiind esențiala in prevenirea recidivei, aplicându-se în ședinta îndepărtării aparatului fix. Ca și modalitate de aplicare, contenția poate fi fixă sau mobilă, în funcție de particularitățile fiecărui caz iar aceasta este necesar a fi purtată, indiferent de modalitatea de tratament ortodontic, după un plan bine stabilit de catre medicul ortodont.

APARATE “INVIZIBILE”

Exis­tă soluţii estetice chiar şi pen­tru cei mai pretenţioşi pacienti. Perfect as­cunse, aparatele dentare “invi­zibile“ Incognito şi Clear Alig­ner oferă încrederea în sine în situaţii extreme. Aceste soluţii terapeutice vin în aju­torul pacienţilor care doresc să renunţe la bracketii vizibili, dar totodată să obţină zâmbetul perfect.